Over Leefvermaak

Hallo!

Mijn naam is Jeroen Moerenhout, oprichter van Leefvermaak. Ik ben woonachtig in Houten, getrouwd en vader van 2 zonen en een dochter. Ik ben actief als freelance Adviseur Arbeidsmarktstrategie. Ik help organisaties met inzicht verkrijgen in de arbeidsmarkt en het ontwikkelen en versterken van hun werkgeversmerk. Dit met het doel om makkelijker toegang te krijgen tot het juiste talent, voor nu en later. Tevens ben ik actief als schrijver, spreker, creatief denker en percussionist. Oftewel een professioneel afwisselaar.;-)

Ervaring

Ik heb ruim 16 jaar ervaring in de wereld van arbeidsbemiddeling, detachering, recruitment (marketing) en arbeidsmarktcommunicatie. Afgelopen 8 jaar heb ik mij vooral beziggehouden met (arbeidsmarkt)onderzoek, concept- en propositieontwikkeling en positioneringsvraagstukken met betrekking tot Inhuur, Corporate Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie (Employer Branding).

Ik heb organisaties als IBM, ABN Amro, Rabobank, KPN en de Rijksoverheid geadviseerd in het ontwikkeling van een inhuur- en/of wervingsstrategie. Tot 2018 deed ik dat onder andere in dienst van De Staffing Groep (inmiddels Circle8). Sindsdien sta ik op eigen benen, als zelfstandig ondernemer.

Opleiding

Naast een hbo opleiding Bouwkunde als achtergrond heb ik een opleiding Business Development op MBA niveau gevolgd. Hiertoe heb ik een theoretisch onderzoek naar de toekomst van de arbeidsmarkt succesvol afgerond. Momenteel volg ik de opleiding People Analytics Certificatie Program bij de Academy for Innovation in HR (AIHR).

Expertise

Mijn vakinhoudelijke kennis omtrent recruitment en talentmanagement deel ik graag.  Ik schrijf artikelen voor Werf& (online recruitmentmagazine), Frankwatching (online digital marketing magazine) en ZiPconomy (kennisplatform flexibele arbeidsmarkt) . Ook heb ik diverse whitepapers geschreven voor De Staffing Groep. Daarnaast spreek ik regelmatig op bijeenkomsten en seminars over de toekomst van werk en talent.

Passie

Ik heb 2 grote passies. In mijn jeugd heb ik topsport bedreven als judoka. Ik stond dagelijks op de mat en leerde veel over lichaamsbeheersing, discipline en mentale weerbaarheid in zowel het leveren van topprestaties als in het overwinnen van mijn faalangst.

Mijn andere passie is muziek. Als percussionist en danceproducer heb ik mijn jeugddromen waargemaakt. Ik heb opgetreden voor volle zalen als Paradiso en De Melkweg, op festivals en in theaters en clubs. Daarnaast heb ik mijn eigen muziek uitgebracht en diverse cd’s ingespeeld. Nog steeds zit ik wekelijks achter de conga’s en bongo’s!

Persoonlijk

In mijn privéleven ging alles van een leien dakje, tot 2011. Toen bleek mijn oudste zoon Morris (2010) ernstig gehandicapt, zowel geestelijk als lichamelijk. Een intensief en pijnlijk traject volgde. Met veel verdriet, frustratie en onzekerheid. Dit heeft de laatste tien jaar van mijn leven behoorlijk gevormd.

Nu hoor ik je zeggen: dat klink niet best. Die zal wel in zak en as zitten…

Nee, juist niet!

Ik ben gelukkiger dan ook. Perfect in imperfection. Ik ben een kluns die ongeluk in het leven accepteert en zin geeft aan zijn leven. Ik leef intens, werk, geniet van mijn familie en vrienden en ben een gepassioneerde muzikant, sportman en Arbeidsmarktstrateeg. Ik ben een Leefvermaker. Die niet alles uit het leven wil halen, maar wel het leven uit alles wat op zijn pad komt.

Jeroen Moerenhout