Jeroen Moerenhout

Hallo!

Mijn naam is Jeroen Moerenhout, oprichter van Leefvermaak. Woonachtig in Houten, getrouwd en vader van 2 zonen en een dochter. Ik ben actief als zelfstandige Consultant Arbeidsmarktstrategie, gespecialiseerd in onderzoek, analyse en strategie- en conceptontwikkeling voor recruitment, arbeidsmarktcommunicatie, inhuur en talentmanagement. Tevens ben ik actief als schrijver, creatief denker en percussionist. Oftewel een professioneel afwisselaar.

Ervaring

Ik heb ruim 15 jaar ervaring in de wereld van arbeidsbemiddeling, detachering, recruitment (marketing) en arbeidsmarktcommunicatie. Afgelopen 5 jaar heb ik mij vooral beziggehouden met arbeidsmarktonderzoek en de ontwikkeling van nieuwe service- en wervingsconcepten in recruitment en talentmanagement. Ik heb organisaties als IBM, ABN Amro, Rabobank, KPN en de Rijksoverheid geadviseerd in een inhuur- en/of wervingsstrategie. Tot 2018 heb ik dat gedaan in dienst van De Staffing Groep, sindsdien doe ik dat op eigen benen, als zelfstandig ondernemer.

Opleiding

In 2014 heb ik een opleiding Business Development op MBA niveau gevolgd. Hiertoe heb ik een theoretisch onderzoek naar de toekomst van de arbeidsmarkt succesvol afgerond. Momenteel volg ik de opleiding People Analytics Certificatie Program bij de Academy for Innovation in HR (AIHR).

Expertise

Mijn vakinhoudelijke kennis omtrent recruitment en talentmanagement deel ik graag.  Ik schrijf artikelen voor Werf& (online recruitmentmagazine), Frankwatching (online digital marketing magazine) en ZiPconomy (kennisplatform flexibele arbeidsmarkt) . Ook heb ik diverse whitepapers geschreven voor De Staffing Groep. Daarnaast spreek ik regelmatig op bijeenkomsten en seminars over de toekomst van werk en talent.

Passie

Ik heb 2 grote passies. In mijn jeugd heb ik topsport bedreven als judoka. Ik stond dagelijks op de mat en leerde veel over lichaamsbeheersing, discipline, mentale weerbaarheid en het leveren van topprestaties op het juiste moment, onder grote druk.

Mijn andere passie is muziek. Als percussionist en danceproducer heb ik al mijn dromen waargemaakt. Ik heb opgetreden voor volle zalen als Paradiso en De Melkweg, op festivals en in theaters en clubs. Daarnaast heb ik mijn eigen muziek uitgebracht en diverse cd’s ingespeeld. Nog steeds zit ik wekelijks achter de conga’s en bongo’s!

Persoonlijk

In mijn privéleven ging alles van een leien dakje, tot 2011. Toen bleek mijn oudste zoon Morris (2010) ernstig gehandicapt, zowel geestelijk als lichamelijk. Een intensief en pijnlijk traject volgde. Met veel verdriet, frustratie en onzekerheid. Dit heeft de laatste vijf jaar van mijn leven behoorlijk hervormd.

Nu hoor ik je zeggen: dat klink niet best. Die zal wel in zak en as zitten…

Nee, juist niet!

Ik ben gelukkiger dan ook. Ik durf te falen, accepteer negatieve emoties, maak bewuste keuzes en geef zin aan mijn leven. Ik leef intens, werk, geniet van mijn familie en vrienden en ben een gepassioneerde muzikant en sportman.

Jeroen Moerenhout