Coaching

Blinde vlek

Ik was 17 jaar oud. Trainde dag in en dag uit, met maar 1 doel: Nederlands kampioen judo worden. Fysiek, technisch en tactisch was ik sterker dan al mijn concurrenten. De voorrondes gingen dan ook van een leien dakje. Met gebalde vuisten liep ik de mat af na de halve finale. Weer een ippon, zeg maar de KO van de judosport. Alleen een formaliteit stond nog in de weg van een kampioenschap. Terwijl ik de mat opliep voor die grote finale bekroop mij ineens een onbehaaglijk gevoel. Een gevoel waar ik vooraf geen rekening mee had gehouden: faalangst. Ongezonde druk om te moeten presteren.

Mijn tegenstander was van dezelfde sportschool als ik, onze coach besloot zich daarom afzijdig te houden tijdens de finale. Vecht het maar uit met elkaar. En dus stapte ik de mat op zonder coach. Net die wedstrijd. Voor mijn gevoel had ik mijn coach nooit nodig gehad, maar nu… Wellicht was één woord voldoende geweest. Een schouderklop. Een blik. Maar hij was er niet. En ik kon de druk niet eigenhandig van mijn schouders krijgen. Ik blokkeerde. De finale als één grote blinde vlek die pas verdween toen de scheidsrechter mijn tegenstander als winnaar aanwees. Ineens was ik terug op aarde. Te laat. En met een hoop frustratie.

Overleven

Misschien is dit verhaal wel herkenbaar voor je. Of je nu topsporter, werkende professional of drukke moeder bent. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Leven en werken in het tijdperk van continu verandering lijkt voor veel mensen wel topsport. Overleven. Steeds meer mensen komen daar niet zelfstandig meer uit. En hebben een coach nodig. Net als ik destijds op de judomat.

Coaching

Ik wil je graag helpen! Nee, ik ben geen counselor, psychotherapeut, goeroe, leraar, trainer, manager of consultant. Ik adviseer niet, leer je niets aan, ga je ook niet sturen en kom zelfs niet met een oplossing. Ik ga je als personal coach of loopbaan coach wel gidsen, prikkelen, stimuleren en je zelfstandig tot actie aanzetten. Verandering moet namelijk uit jezelf komen en niet uit mij.

Ik ben gecertificeerd Life Coach (NOBCO Opleiding Effortless Coaching). Ik praktiseer coaching die gestoeld is op universele wetenschap (Quantum Fysica en Neurobiologie) en die concreet, praktisch en tastbaar is. Ik help mensen de stap te maken naar moeiteloos leven en werken. Vrij van stress en andere ballast die je weerhoudt om te zijn wie je bent. Zodat je bewust, intuïtief, creatief en vrij kunt leven. Klinkt een beetje zweverig, niet? Don’t worry, we blijven lekker op aarde.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.